دیوار سربی چیست و چه مشخصاتی دارد ؟

دیوار سربی به دیوارهایی گفته می شود که از عبور اشعه هایی که ناشی از تصویربرداری های بیمارستانی است جلوگیری می کند ، به نحوی که اشعه های حاصله مانند اشعه X به اپراتور ، پرسنل و افراد خارج از اتاق آسیبی نرساند .

ایزولاسیون  و عایق بندی نسبت به اشعه در دیوارهای سربی به طور کلی به دو نوع تقسیم می شود :

  1. سرب کوبی درون سازه های ساختمانی
  2. نصب پانل آماده سربی بر روی دیوار های ساخته شده

سرب کوبی  درون سازه های ساختمانی :

یک نوع از عابق نمودن اتاقهای رادیولوژی نسبت به اشعه های مضر می باشد . سرب کوبی در این اتاقها بر حسب شرایط اتاق می تواند روی دیوارها ، کف و سقف انجام شود ، به نحوی که با تاسیسات مورد نیاز در این اتاقها منطبق شود . سرب کوبی معمولاً در جریان ساخت اولیه ساختمان و یا تغییرات ساختمانی مراکز درمانی و رادیولوژی انجام می شود و بعد از سرب کوبی ، نازک کاری از قبیل گچ یا کاشی و سرامیک و چوب بر روی آن انجام می شود .

 

نصب پانل سربی بر روی دیوار های ساخته شده ( بدون تخریب ) : 

پانل سربی  به سازه هایی گفته می شود که بنا به درخواست انواع مراکز درمانی و مراکز تصویر برداری , سرب با ضخامت های متفاوت و با خلوص 99% قرار گرفته است بر روی دیوارهای اتاق نصب می گردد . یکی دیگر از سازه های سربی علاوه بر درب سربی, پاراوان سربی و قفسه بندی بیمارستانی, پانل سربی می باشد که به عنوان سریع ترین و بهترین راهکار برای پوشش دهی دیوار ها و برای به وجود آوردن یک نمای بسیار شیک و زیبا در ساختمان ها شناخته می شود .

این محصول برای تقسیم بندی و پارتیشن بندی فضای موجود در بین دیوارهای مراکزی همانند رادیولوژی کمک شایان به ذکری می کند و یا برای تقسیم بندی فضا در بیمارستان ها و مراکز درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. انواع مختلف و متفاوتی در تولید پانل سربی وجود دارد که تنها نقطه تمایز آن ها در رویه ی آن می باشد برای مثال در برخی از پانها  از رویه ی ام دی اف استفاده می شود و در برخی دیگر نیز از رویه های چرمی برای پوشش دهی دیوارپوشهای تزئینی استفاده می گردد که استفاده از این نوع دیوار پوش ها در صنایع ساختمانی مدرن و نوین به صورت امری عادی تبدیل گردیده و قابل اجرا می باشد.

در اکثر مراکز درمانی و بیمارستانی و در سالن های کنفرانس ها و انواع مراکز اداری و فروشگاه ها و رستوران ها و مراکز تجاری به وفور از این نوع دیوار پوش ها که در رنگ ها و طرح های گوناگون می باشند می توان  مشاهده نمود.

مزایا و معایب پانل سربی در چیست و انواع پوشش دهی آن به چه صورت می باشد:

از جمله ی پانل سربی با عایق بندی و رویه ی پی وی سی می باشد که دارای شبکه توخالی داخلی می باشد که برخلاف سایر مواد طبیعی و پوشش های چوبی دارای دوام بسیار بالا و کیفیت فوق العاده ای هستند و در انواع متفاوت و مختلفی به شکل شبکه های توخالی تهیه و عرضه می شود که همین مدل دارای دو نوع روکش شده و طرح چوبی می باشد که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بوده و به آنها به اصطلاح توپر گفته می شود.

این نوع می توان به عنوان جایگزین مناسب برای سنگ های نما و چوب در صنعت ساختمانی به کار برده شود این نوع پانل سربی که به دیوارپوش های تو پر معروف می باشد می تواند بنا به درخواست و سفارش مشتری در اندازه های متفاوت و مختلفی تولید و عرضه شود و مثل چوب به راحتی این نوع دیوارپوش ها بریده می شود و به قطعات دلخواه و مورد نیاز تبدیل گردد. این نوع پانل سربی دارای چگالی خیلی کمتری می باشد و دارای وزن خیلی ناچیزی می باشد و به همین علت بسیار بک بوده و به راحتی قابل حمل می باشد.

این نوع پانل سربی علاوه بر این که همه ی موارد و مزایای ذکر شده را دارا می باشد از استحکام مکانیکی خیلی بالاتری نیز برخوردار می باشد که همین موضوع به این دیوارپوش ها قابلیت خمیر پذیری بسیار بالاتری نیز می دهد این نوع پانل سربی دارای پایداری بسیار مناسبی نیز در مقابل عوامل فزاینده ای بیولوژیکی را دارند و بسیار مقاوم در برابر اشعه های یو وی و ایکس می باشند.

یک سری نیز از پوشش ها و عایق بندی که برای دیوار سربی وجود دارد که دیوار کوب ام دی اف می باشد. در ضمن قیمت تمام شده ی این نوع دیوارکوب های پی وی سی در مقایسه با ام دی اف قیمت بالاتری دارد  و انواع دیوارپوش های سربی مخصوصا انواع متفاوت روکش های آن برخلاف نوع ام دی اف آن در مقابل شست و شو و رطوبت دارای مقاومت خیلی بالاتری می باشد و این نوع دیوارپوش ها برای نواحی که مرطوب می باشد بسیار پرکاربرد می باشد و در کلیه ی انواع دیوارپوش ها و بر روی تمامی سطح ها به راحتی قابل اجرا و نصب می باشد. استفاده کردن از این نوع دیوار پوش ها از لحاظ اجرایی دارای زیان ها و ضررهای محیطی خیلی کمتری می باشد و بسیار با صرفه بوده و مقرون به صرفه برای خریدار می باشد. این نوع دیوار سربی با پوشش پی وی سی  دارای انعطاف پذیری بالاتر و بهتری بوده که بسیار مناسب برای نصب در ساختمان ها می باشد که در مقابل خط و خش ها دارای مقاومت بسیار بالاتری می باشد.

از محافظ های سربی بیشتر در چه محل هایی استفاده می شود:

ورقه های سربی با ضخامت های متفاوت و مختلف با خلوص 99% سرب بر روی انواع دیوار ها به سادگی قابل نصب و اجرا می باشد می توان این پنل ها را با دیزاین های متفاوت و متنوع طراحی کرده و بر روی دیوار نصب نمود که اغلب کارایی این نوع دیوار سربی در مکان هایی که در پایین متن ذکر شده است قابل نصب می باشد:

  • ساخت درب سربی
  • ساختن دیوار سربی برای اتاق های سی تی اسکن و رادیولوژی, رادیوگرافی, دندانپزشکی, رادیوتراپی و سقف های سربی
  • ساختن انواع پارتیشن های سربی به همراه شاسی که از جنس فلز می باشد و در دو حالت ثابت و متحرک می باشد
  • ساخت انواع فریم های مخصوص برای شیشه های سربی و قاب های سربی
  • نصب و تهیه انواع شیشه های سربی در اندازه ها و ابعاد متفاوت
  • اجرای سقف های سربی و سرب کوبی دیوارها
  • ساخت انواع ورق های سربی برای محافظت از انواع اشعه ها که دارای بالاترین استاندارد از وزارت درمان و بهداشت می باشد
  • ساختن انواع پاراوان سربی
  • قفسه بندی بیمارستان
  • آماده سازی و طراحی انواع بخش های تصویربرداری و درب های او پی جی