برج نوری

 

 

برج نوری :

برج نوری یکی از مهمترین  و بارزترین سازه هایی است که روشنایی معابر شهری را به عهده دارد و سهم بالایی در ایجاد امنیت ، زیبایی بصری و روشنایی معابر شهری علی الخصوص در شب دارد . از برج نوری با عناوینی نظیر برج روشنایی ، برج نور ، دکل نور ، دکل روشنایی نیز نام برده می شود .

 

 

 

 

انواع برج نوری :


برج نوری به طور کلی به دو دسته تقسیم می شود :

1) برج نوری تلسکوپی                         2) برج نوری استادیومی

برج نوری

برج نوری تلسکوپی :

این نوع برج نوری به سبب شکل طراحی خاصی که دارد برای مناطقی که نیاز به نور پردازی 360 درجه دارد بسیار مناسب است . هد نگه دارنده دایره ای شکل که در بالای برج قرار دارد ، امکان نصب پرژکتورهای بخار سدیم یا LED را فراهم می کند به صورتی که دور تا دور اطراف برج روشن شود و نقطه کوری باقی نماند .

از برج های با پرژکتور LED برای ارتفاعات کم استفاده می شود چون پرتاب نور کم و مصرف کمی دارند .

هد نگهدارنده پرژکتورها ، متحرک بوده و امکان بالا و پایین شدن را دارد لذا نصب و تعمیر پرژکتور بر روی آن بسیار آسان می باشد . به جهت صعود و فرود هد متحرک از گیر بکس استفاده می شود که خود دارای 2 حالت ( گیر بکس دستی و الکتروموتور گیربکس برقی ) است .

نصب برج نوری

گیر بکس دستی معمولا در برج هایی با ارتفاع 9 متر و به پایین استفاده می شود و در ارتفاعات بالاتر ، چون بالایردن هد تا آن ارتفاع برای انسان مشکل است از الکترو موتور و گیر بکس استفاده می کنند .

برای حفظ امنیت و جلوگیری از سقوط ناگهانی هد ، از قفل اینتر لاک در داخل آن استفاده می شود ، همچنین میله صاعقه گیر هم از برخورد صاعقه و موارد اینچنینی ممانعت به عمل می آورد .

 

 

 

 

تولید برج نوری :


تولید برج های نوری در ارتفاعات بین 9 تا 40 متر طول تولید می شوند . نحوه تولید آنها به صورت تکه های 6 متری است که در هنگام نصب به صورت اورلپ ( در هم رفتگی ) و با ایجاد فشار  مونتاژ می شود . پوشش این سازه پوشیده شده از گالوانیزه گرم با ضخامت 80 میکرون است که استحکام بالایی در برابر شرایط جوی نامناسب ایجاد می کند .



این محصول به صورت چند وجهی  ( 6 ، 8 ، 12 ، 16 ) وجهی تولید می شودو بر طبق استانداردهای معتبر AISC , ENV1991 ,  BSS649 , ASTM , AASHTO و ANISI ساخته می شود .

 

 

 

 

 

 

 

 

قیمت برج نوری :

 

 
قیمت برج نوری متاثر از چندین عامل است که که در موارد ذیل تشریح می گردد :
 
  1.  ارتفاع سازه برج نوری
  2. ضخامت ورق
  3. دهانه پایین و بالای برج
  4. کیفیت خمکاری ورق
  5. نوع و کیفیت گالوانیزه
  6. کیفیت و برند الکتروموتور و گیربکس
  7. کیفیت سیم بکس درون برج
  8. کیفیت و برند پرژکتورهای کار شده
  9. تعداد سفارش

 

فونداسیون برج نوری :

 

فونداسیون برج های نوری به دو صورت اجرا می گردد : 1) فونداسیون آماده        2) فونداسیون ریختگی

 

 

در فونداسیون آماده کیفیت بتن بکار رفته ، مدت زمان آماده سازی و سفت شدن بتن خیلی مهم است چون اگر قصوری در هر بخشی صورت گیرد در هنگام حمل و نصب باعث تخریب و ریخته شدن فونداسیون و در نهایت عدم کیفیت و استحکام محصول نهایی می گردد .

 

فونداسیون ریختگی هم بسته به ارتفاع و وزن سازه برج در ابعاد استاندارد چاله کنده شده و آرمارتور بندی می شود و بر حسب شابلون ارسالی از طرف شرکت سازنده ساخته می شود . در مرحله بعد بتن ریزی شده و بعد از گذر زمان استاندارد آماده نصب برج می گردد .

 

 

 

 
نصب برج نوری :
 
 
بعد از اینکه فونداسیون اجرا و تثبیت گردید نوبت به نصب سازه برج می رسد . نصاب مجرب بوسیله ایجاد نیروی فشاری قطعات سازه را در هم اورلپ می کند و سپس سازه بوسیله یک جرثقیل علم شده و روی فونداسیون تثبیت می گردد .
 



بعد از این مرحله نوبت به نصب هد ، نصب پرژکتورها روی هد و اتصال الکتروموتور ، گیر بکس و سیم بکسل به آن می باشد .



نقشه برج نوری :

نقشه برج نوری 21 متری

نقشه فونداسیون برج نوری :

نقشه فونداسیون برج نوری